LET IT GROW
Diesveldstraat 44
B-8553 OtegemZwevegem

+32 (0)477 852 832
​info@let-it-grow.be​

ONZE MANIER VAN WERKEN

We kiezen waar mogelijk voor biologisch geteeld, natuurlijk geteeld of zo natuurlijk mogelijk geteeld plantgoed. Omdat het nodig is, omdat je sterkere planten krijgt en omdat het onze manier is om duurzame land- en tuinbouw te ondersteunen. Hun producten kopen is de enige manier om de sector te veranderen. Ook de keuze voor duurzame kwaliteitsmaterialen is vanzelfsprekend.

 

ONTWERP

Een tuinontwerp is een creatief proces, de architect gaat met de klant in overleg en luistert naar de wensen. Daarnaast heeft de ontwerper ook een eigen visie en het doel om onze omgeving mooier, sterker en duurzamer te maken. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. We verwachten van de klant dat hij/zij bereid is om ons vrijheid en vertrouwen te geven in het maken van de juiste keuzes. U krijgt van ons een totaalontwerp van uw tuin met een degelijk en overzichtelijk structuurplan, beplantingsplan, technisch plan en de nodige planten- en materialenlijsten. 

EVALUATIE VAN OMGEVING, BESTAANDE ELEMENTEN

We doen de moeite om ook de omgeving in het ontwerp te betrekken. Uw tuin moet passen in het landschap en elementen uit het landschap trachten we in de tuin te betrekken, te versterken of te herhalen. Landschapstuinen, stadstuinen, bedrijfstuinen en openbaar groen hebben een natuurwaarde, wij zoeken en vinden de juiste combinatie maar de nadruk ligt altijd op meer biodiversiteit. In onze tuinen staat niet de mens centraal maar staat die op gelijke voet met planten, dieren, biodiversiteit, ... Meer nog, in onze tuinen moet de mens soms een stap opzij doen ten voordele van meer natuur. 

 

BODEM

Het slagen van uw project staat of valt met de toestand van de bodem. In de eerste plaats proberen we de schade aan de goede bodem zoveel mogelijk te beperken. Op die manier kunnen we onze beplanting aanpassen aan de aanwezige gezonde bodem. Bij verstoorde of gecompacteerde bodems door bijvoorbeeld grondwerken of verbouwingen en bij aangevoerde teelaarde moeten we opnieuw beginnen. In dat geval grijpen we vaak naar zogenaamde bodemverbeteraars. Wij maken gebruik van een beperkt assortiment van bio-stimulanten bestaande uit 100% natuurlijke stoffen. Het paradepaardje is onze wormenaarde die de bodem blijvend structuur en leven geeft. Maar ook onze groenbemesters, steenmeel, druivenrest en andere bodem-activators hebben hun nut al bewezen. Zo kunnen we plaatselijk en per plantvak een bodem in conditie brengen in functie van de gewenste beplanting. Dit vraagt natuurlijk soms wat geduld van de klant, bodemherstel is een werk van vele jaren, met onze bio-stimulanten kunnen we dat proces versnellen maar wondermiddelen bestaan niet.

 

ADVIES

Ook wie zelf een project wil realiseren of wanneer er problemen in een bestaande tuin zijn kan op ons rekenen.Waar mogelijk geven we graag ons advies en doen we suggesties om uw perceel anders/beter in te richten, waar nodig verwijzen we u door naar de juiste expert. Wij adviseren wanneer u zelf aan de slag wil met uw eigen ontwerp, over bodemherstel, beplanting, onderhoud, materialen, ...

AANLEG

We begeleiden de aanleg van eigen ontwerpen. Grondwerken, verhardingen, afsluitingen, zwembad of vijvers worden uitbesteed aan specialisten in dat vak. Bodembewerkingen en aanplantingen doen we meestal zelf. Elke ondernemer kent zijn vak en heeft zijn specialiteiten, op die manier kunnen we ook correcte prijzen aanbieden. Wanneer u liever zelf aan de slag gaat met één van onze ontwerpen kunnen wij u ondersteunen. Het is niet onze missie om alle projecten zelf uit te voeren, wij verwijzen u dus graag door naar onze partners indien u dat wenst. 

 

ONDERHOUD/BEHEER

Onderhoud en beheer op maat voor private tuinen en bedrijven. Een ecologisch beheer is inspelen op veranderende omstandigheden en die soms ook durven toelaten. Natuurlijke tuinen zijn nooit af, uw tuin heeft een lange termijnvisie en daarop moeten we het beheer afstemmen. Soms zien we na enkele jaren dat door omstandigheden het initiële doel onbereikbaar is of dat te intensief beheer nodig is om het doel te kunnen bereiken, in dat geval is het soms nodig om onze strategie te veranderen. Dit kan enkel door een goed beheer en tijdig nazicht. Wij bieden onderhoudscontracten om uw bedrijfsterreinen ecologisch te beheren, of onderhoud op maat voor particuliere klanten.

LET IT GROW
Diesveldstraat 44
B-8553 OtegemZwevegem

+32 (0)477 852 832
​info@let-it-grow.be

© COPYRIGHT 2015. ALL RIGHTS RESERVED.

©2023 by CAPSULE. Proudly created with Wix.com